Ett läsår går så fort…

Läsåret 2019/2020 har på många sätt varit händelserikt och spännande. Min blogg har fått en del uppmärksamhet, vilket jag tycker är roligt och antalet läsare har kraftigt ökat. Blir så glad att så många av er är intresserade av att läsa om mitt arbete som specialpedagog på gymnasiet. Tack!

I höstat skrev jag ett inlägg om hur vi kan öka delaktigheten och därmed minska behovet av extra anpassningar genom att formulera en gemensam bas. Efter det inlägget blev jag tillfrågad om att vara med i en intervju i Tidningen Skolvärlden. Inlägget hittar du här: Stödjande strukturer som ökar delaktigheten och minskar behovet av extra anpassningar och artikel hittar du här: Specialpedagogens 5 tips: Så minskar du behovet av extra anpassningar.

I januari begav jag mig till Stockholm för att bli intervjuad i Annan och Philips lärarpodcast och resultatet kan du höra i avsnitt 252 som släpptes 20 februari 2020. I avsnittet pratar vi om mitt arbete som specialpedagog på gymnasiet och hur jag tillsammans med lärarna på min skola arbetar för att utveckla en undervisning som främjar delaktighet för alla våra elever. Jag fick också vara utbildningsminister i 90 sekunder – om du vill veta vad jag vill se mer av i svensk skola och vad jag vill förändra så gå in och lyssna! Avsnittet hittar du här: Avsnitt 252. I samband med detta skrev jag ett inlägg där jag utvecklar det som jag pratade om i poddavsnittet. Inlägget hittar du här: Ett samtal om ökad delaktighet.

Jag har i en del blogginlägg skrivit om vikten av att arbeta närvarofrämjande och att tidigt uppmärksamma och analysera elevers frånvaro. Mitt examensarbete, på specialpedagogprogrammet, handlade också om hur vi kan förebygga problematisk skolfrånvaro. Som ni förstår är det ett viktigt ämne för mig. I februari var jag med i en intervju i Tidningen gymnasiet i syfte att berätta om mina erfarenheter kring att arbeta närvarofrämjande. Artikeln hittar du här: ”Alla behöver utmaningar”. Här kan du läsa mina tidigare inlägg om arbetet med att främja elevers närvaro: Att tidigt uppmärksamma och analysera elevers frånvaro och Vikten av att främja närvaro i syfte att minska andelen elever med problematisk skolfrånvaro.

Sedan kom Covid 19 och läsårets tre sista månader skede på distans. Vi lärde oss mycket, vi fick utveckla undervisningen och mötas digitalt. Jag ser fram emot att träffa eleverna i augusti och jag tror att vi kommer att ha nytta av det vi lära oss.

Nu har jag inte många arbetsdagar kvar, ser fram emot att bara ta det lugnt och hänga med mina nära och kära. Bloggen kommer att gå på sparlåga under sommaren.

Önskar er alla en fin sommar!

På återseende i augusti.

Diana, Specialpedagog på gymnasiet

…………………………………………………………

För att få direkta uppdateringar gilla 👍Facebook-sidan: Specialpedagog på gymnasiet https://www.facebook.com/Specialpedagogpagymnasiet/

Instagram: specialpedagog_pa_gymnasiet (gå gärna in och följ ) 😀

Tips: Jag har startat en facebookgrupp som heter Specialpedagog på gymnasiet. Gruppen vänder sig till specialpedagoger och lärare som är verksamma på gymnasiet, vuxenutbildningen och grundskolans senare år.

Lämna ett svar